300 ученици от Кърджали на „По стъпките на българската армия”

07:52, 08 окт 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
300 ученици от област Кърджали тръгват на поход-поклонение „По стъпките на българската армия” днес и утре. Събитието е включено в Националния календар на честванията по повод 100 години от Първата световна война. Организира се от инициативен комитет, председателстван от областния управител, с подкрепата на Министерство на отбраната  и се провежда за четвърти пореден път.

9 ученически туристически отряда - от  Езиковата гимназия „Христо Ботев”, СУ „Отец Паисий”, СУ „П.Р.Славейков”, ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, ОУ „Св.Климент Охридски”, СУ „Христо Смирненски” – Черноочене, СУ „Васил Левски” – Крумовград, СУ „Отец Паисий” – Кирково, СУ „Васил Левски” – Ардино и  отряд от Съюза на ветераните ще се включат в похода, който тръгва днес от площада пред Дома на културата. Колоната ще води полк. Лалов от Министерството на отбраната.

В първия ден участниците ще положат венци на признателност и ще изнесат тържествена програма пред паметниците на загиналите фронтоваци в с. Шумнатица и Крумовград и ще нощуват в палатков лагер на полигона край Широко поле.

В неделя в 10 часа ще има честване пред войнишкия паметник в Пчеларово,  а от 14 часа пред паметника на Освободителите в Кърджали ще се състои заключителната церемония и награждаването на участниците, на която инициативният комитет кани всички граждани.

Съпътстваща проява на събитието ще бъде и тържествената лектория, посветена на героите от Първата световна война, която се проведе вчера  във Военния клуб. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама