"Щъркели на кръстопът" кацат в Хасково

07:55, 06 окт 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След успешното прелитане над много български градове, „Щъркели на кръстопът“ ще се спрат тази вечер и в Хасково.

В спектакъла на Драматичен театър „Невена Коканова“  Ямбол, могат да се открият въпросите и отговорите на важните за всеки човек въпроси – за приятелството, за срещите и избора, за хората, които имат значение в живота ни.

Един акордеон, Един лампион, Едно съдбовно дърво и Един живот …. смях през сълзи и сълзи през смях, такъв всъщност е животът на всеки един от нас.

Театралната публика на Хасково ще се срещне с двама приятели, които напускат родния дом и тръгват да търсят късмета си другаде – това е накратко сюжета на „Писмата” на Никола Русев, който е в основата на спектакъла. Ефтим и Пешо са на кръстопът, в очакване някой да ги качи на стоп, покрай тях минават непознати хора, спират, за да окачат на дървото важни послания за близки хора и споделят своите тревоги...  Доколко  разказите им ще ги накарат да изберат правилния път?  Защо изборът е винаги толкова труден и не си ли го правим сами такъв? Какво е провокирало режисьора да постави днес, след близо 40 години, този толкова добре охарактеризиращ нашето мислене текст – предстои да разберем.

Режисьор на спектакъла „Щъркели на кръстопът“ е проф. Атанас Атанасов, познат на публиката от театралната сцена и от телевизионните сериали („Секскомедия в лятна нощ“, „Четвърта власт“ , „Стъклен дом“ и др.). В ролите се превъплъщават Милен Каракамушев, Георги Ружичка, Волен Митев, Цветелина Кънева и Пламен Петков.

Спектакълът ще се играе в залата на ДКТ „Иван Димов“ от 19 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама