Баща и син от Свиленград осъдиха Прокуратурата

07:50, 24 сеп 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 000 лв., да получат от Прокуратурата баща и син постанови състав на Районен съд Свиленград. 62-годишният свиленградчанин Сребрю Сребрев и синът му Михаил спечелиха осъдиха държавното обвинение на първа инстанция. Според решението на съдия Кремена Стамболиева, което не е окончателно, бащата трябва да получи 6 000 лв., а синът му – 8 000 лв.

Двамата свиленградчани бяха арестувани при полицейска акция през ноември 2014 г. Антимафиоти намериха в нивата им в село Щит 112 кг., хероин. И бащата, и синът още тогава заявиха, че пакетите с дрогата не са техни. Първоначално Окръжен съд Хасково постанови да останат в ареста. Апелативният съд обаче ги освободи, защото  разследващите не са представили доказателства.

Михаил заявил пред съда, че изпитвал силни душевни страдания от факта на задържането, бил под постоянен стрес и напрежение, чувствал се подтиснат и отчаян, изпитвал страх и тревога.

Баща му Сребрю, който е изтърпял наказание за убийство пък твърдял, че с обвинението изпаднал в отчаяние и психически се сринал, бил в постоянен стрес и напрежение от това че отново бил подведен под наказателна отговорност.

Според младши прокурора Евгения Стефанова, исковете са допустими, но неоснователни поради недоказаност на претендираните вреди както по характер, така и по размер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама