Митничари намериха злато в бельото на 3 жени и 2-ма мъже

12:47, 25 авг 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо един килограм контрабандни златни накити на стойност 55 687 лева задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Ценностите са задържани при шест отделни случая през последните дни. При пет от случаите, при личен преглед на три жени и двама мъже, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили в бельото им общо 661, 45 грама златни накити. Двамата мъже, български граждани, са пристигнали на пункта пешком. При проверката, митническите служители открили общо пет пакета, обвити в тиксо, с изделия от жълт метал, укрити в долното бельо на Й.А. на 31 години и Я.О. на 22 години - и двамата от Пловдив. Трите жени, две от които български гражданки и една румънска гражданка, също са използвали бельото си - гащи и сутиен, за укритие на контрабандно пренасяните златни накити.

Направената експертиза е установила, че и при петте случая бижутата са от 14-каратово злато, а общата им стойност е 39 687 лева.

Шестият от случаите на пресечена контрабанда на ювелирни изделия от злато е разкрит при проверка на „Мерцедес" Е220. От жабката и подлакътника на задната седалка са извадени гривни и колиета с общо тегло 265 грама, на стойност близо 16 000 лева. Накитите се оказали собственост на пътуващата в автомобила жена на 40 години, която заявила, че ги е закупила от Турция за подаръци, по повод предстоящата сватба на сина й.

Откритите контрабандни златни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама