Уволниха главен инспектор в Агенцията по храните в Хасково заради корупция

18:07, 23 авг 16 25 1506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корупционен скандал разтресе Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Хасково. Дисциплинарно уволнен е главният инспектор в отдел “Контрол на храните” д-р Христо Вълчанов.

В подаден сигнал се твърди, че Вълчанов е взел пари, за да не затвори ресторант “Глинени гърнета”, в което през май се натровиха шестима души. Ресторантът е на общинския съветник от опозицията в местния парламент Албен Манджуков.

При проверка на заведението, в която влиза Вълчанов се издава предписание за дезинфекция. По-късно след нов сигнал за хора с разстройство на легло е изпратена повторна проверка с друг състав, която установява три нарушения, сред които е готвене на супи без разрешително, за които е съставен акт за около 1 000 лв.

Агенцията в София свиква дисциплинарен съвет, който предлага д-р Вълчанов да бъде уволнен. Вече му е връчена заповедта, съобщи Георги Станков, шеф на ОДБХ в Хасково . Той обясни, че сигналът е бил подаден в София и че не е запознат с него.

Христо Вълчанов не бе открит за коментар. Единият му мобилен телефон бе изключен, а другият, с който разполага Topnovini.bg даваше свободно.

През 2013 г д-р Христо Вълчанов бе уволнен от Агенцията по храните, защото не е изпълнил решение на Върховния административен съд, с което е отменено затваряне на магазин за месо в района на зеленчуковия пазар в Хасково. След това съдът обаче каза, че неговото уволнение е неправомерно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама