Включват военни и хеликоптер да гасят пожара в Харманлийско

00:28, 21 авг 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военни от Хасково и хеликоптер ще се включат в гасенето на върховия пожар в Харманлийско, който стана причина за обявяване на бедствено положение. Пламъците избухнаха снощи край село Изворово. Имаше опасност от евакуация на хората. Според съобщението на Областна администрация Хасково тази мярка обаче не се налага. От администрацията съобщиха в полунощ, че пожарът е спрян, въпреки че хората от крайните къщи са предупредени.

От община Харманли са в пряк контакт на място с всички възрастни и трудноподвижни хора.

Към момента огънят гори в гориста местност, и все по-далече от населеното място. Фронтът е в посока село Дрипчево. От далече се виждат пламъци, защото пожарът е върхов, по борови масиви.

Всичката налична техника на пожарната и горските стопанства, доброволците и гасаческите групи са на терен. Над 170 човека се борят с огнената стихия. Според  гл.комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” това е най-големият и мащабен пожар до сега в област Хасково. Директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков също е на мястото на пожара. Той уверява, че полицията има готовност да евакуира хората, ако ситуацията го изисква.



Пожарозащитна техника на държавните горски предприятия също е изведена на мястото на пожара. Тя е под контрола на инж. Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

Осигурена е храна, вода и медицинска помощ за живеещите в Изворово, съобщава кметът на община Харманли Мария Киркова.



На място вече се очакват да дойдат военни от хасковското военно формирование. Очаква се в гасенето да се включат хеликоптер и тежка верижна техника от Мини Марица Изток, с която да се прокарват просеки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама