Нова пратка нелегални цигари хванаха на Капитан Андреево

12:56, 19 авг 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Митническите служители на Капитан Андреево откриха  контрабандни цигари в тайник на автобус, с турска регистрация пътуващ за Косово. На българския митнически пункт автобусът пристига малко преди полунощ. Шофьорът и всички пътници са заявили, че не носят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършената проверка  митническите служители откриват тайник под стъпалата на задната врата на автобуса. От укритието са извадени 1100 кутии цигари с марката „ММ classic slims", без акцизен бандерол.

Установено е, че цигарите са собственост на втория шофьор на автобуса - турски гражданин. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт от нарушителя е иззета сумата от 400 евро.

При други два случая, при проверка на товарен и лек автомобили с турска и френска регистрация, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили на различни места в естествените кухини на превозните средства, общо 18 400 къса цигари без акцизен бандерол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама