„Язаки“ дава средна заплата в Хасково, праща децата на работещите в Япония

07:36, 16 авг 16 25 1624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 души вече са наети на работа от „Язаки България“ ЕООД, които ще строят завод за авточасти на пътя между Хасково и Димитровград. Очакванията са, че пикът на производството на авточасти да стане след 3 години, а тогава  в завода да работят 3 000 човека.

От „Язаки“ гарантират заплати в размер на средната заплата в машиностроителния бранш за регион Хасково.  От фирмата твърдят, че на работниците си предлагат и други социални придобивки като транспорт, храна, работно облекло, безопасни условия на труд, гарантирано обучение и възможност за израстване в кариерата.

Едно от най-атрактивните предложения към работещите е възможност за пътуване до Япония. То е за семействата с деца на възраст 13-14 години. Всяка година група деца посещават за една седмица Япония като гости на „Язаки“. Тази година от завода в Ямбол до Страната на изгряващото слънце са пътували шест деца.



От „Язаки България“ увериха, че към този момент наемат инженери и се съсредоточават предимно върху специалисти от Хасковска област. Масовото наемане на работници ще бъде през март следващата година.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:03, 22 фев 22

Veronika

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама