Кой лъже за парите в хасковската болница

17:11, 28 юни 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здравното министерство е изплатило 345 600 лв., на хасковската болница на 19 април. Парите са  за повишаване на възнагражденията на медицинския персонал. Това казаха за Topnovini.bg от ведомството на Петър Москов след като направихме запитване, защо хасковските медици не са получили обещаните от министъра пари. В разпространено писмо до медиите спешните медици се чувстват излъгани. Topnovini.bg предостави писмото на лекарите на Министерството на здравеопазването.

От пресцентъра на здравното министерство уточниха още, че изплатената сума трябва да е от 1 януари и че директорите на лечебните заведения са ясно информирани.

Парадокс обаче има.

Вчера директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов обясни пред журналисти, че министърът не е обещавал допълнителни пари, а сега от Министерството на здравеопазването казват точно обратното. Нещо повече, в отговора до нас се казва, че са изпратени до директорите на всички болници със спешни приемни отделения напомнителни писма и са изискани доклади за предприетите действия за повишаване възнагражденията на медицинския персонал в СПО.

За увеличаване на трудовите възнаграждения в лечебните заведения със СПО за цялата 2016 г. са предвидени 15 271 200 лв. С това министър Петър Москов и неговият екип изпълняват поетия ангажимент най-ниското трудово възнаграждение за медицинска сестра в СПО да бъде 900 лв., а за лекар – 1500 лв., казаха от София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама