Ники от Хасково даде подкрепа за #спасижоро

09:52, 28 май 16 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишната Ники от Хасково, която се лекува от сарком на Юинг и успя да обедини цялата област, даде своята подкрепа за журналиста Георги Христов. Нашият колега се лекува от рак на дебелото черво. Според лекарите има разсейки в черния дроб, а за по-нататъшното му животоспасяващо лечение са необходими 40 000 евро за 2 процедури в чужбина.

„Ние също го подкрепяме (дори и отдалеч) и вярваме в успешния край на нещата.Убедени сме, че когато сме много и единни ще успеем! Благодарение на хора като него и вас има смисъл.” Това е записала майката на Ники в писмо. Възпитаничката на Математическата гимназия се лекува в Истанбул.



Георги  Христов е един от многото българи, страдащи от злокачествено заболяване. Нормално е един мъж на 42 години и е в разцвета на силите си да  бъде със семейството си. А Жоро се опитва  да оцелее, за да бъде с тях. За лечението му са необходими 40 000 евро.  Сума непосилна за сам човек,  който живее честно и разчита единствено на себе си, за да издържа семейството си. Ако всеки от нас дари малко, но от сърце, сигурни сме и вярваме, че след немного време Жоро чрез перото си отново ще помага на хората в беда, на нуждаещите се, на болните.

Журналистите в Хасковска област подеха кампания за събиране на необходимите средства чрез различни инициативи. На различни места в града вече има поставени кутии, в които може да отделите средства. Освен това различни мероприятия са в подкрепа на колегата. Сред първите, които откликнаха на апела ОДЗ “Звънче“ №22 в Хасково. Те посвещават юбилейния си концерт по повод 25-годишнината от създаването на детското заведение, който ще е на 1 юни от 19 ч. на голямата сцена в читалище “Заря“. Заместник-председателят на ОбС в Харманли Светлана Николова, която също е журналист, лично ще събира дарения в кутия за лечението на Жоро на входа на Градската градина. Освен това има насрочени Джаз, футбол, бридж и концерти за #спасижоро

#СПАСИЖОРО

Нека всеки помогне, според възможностите си! Ако и вие сте съпричастни:

ЦКБ АД- клон Хасково

еPay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

Набирателна сметка: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама