Наказват полицаи от Хасково, карат ги да оттеглят жалбите си от съда

12:00, 05 май 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Магистрална полиция в Хасково са били привиквани и приканени да оттеглят жалбите си, които са подали в Административен съд Хасково /ХАС/ след като са им били наложени дисциплинарни наказания, научи Topnovini.bg.

Служителите били проверявани за подкуп, защото в общественото пространство се говорело, че в това звено в страната се вземат рушвети. След като се оказало, че не могат да бъдат уличени и че не са вземали, се сдобили с дисциплинарни наказания. Според запознати имало и такива, които били заплашени с последно предупреждение. Мотивите за наказанията били, че по време на работа не носели шапки, стоели по колите, а не били навън.

Тези нарушения били заснети от камерите, с които са оборудвани автомобилите на Магистрална полиция. От София изпратили няколко видеофайла и са поискали въпросните служители да дадат обяснения, а след това се сдобили с наказания.

Те пък от своя страна подали жалби в Административен съд Хасково и поискали обжалване на санкциите. Изненадващо обаче, магистралните полицаи се отказали от процесите, които сами са завели.

Topnovini.bg поиска справка за казусите от ХАС.  От съда ни информираха, че през април са постъпили 7 жалби, които след това са били оттеглени и затова делата са били прекратени. Така напрактика от ХАС потвърдиха неофициалната ни информация.

Според полицаи всичко започнало, защото въпросните служители са участвали в полицейските протести преди няколко месеца. Ченгета разказаха още, че това е начин да бъдат преместени от една служба в друга, където имало много незаети щатове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама