Хасковски деца помагат за лечението на самоук художник

07:15, 01 май 16 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33-годишен хасковски художник майстори миниатюрни къщички от 18 век и така събира пари, за да си направи операция на очите в Русия. Заради диабет Ивайло Панев почти губи зрението си. С едното си око е изгубил зрението си на 100%, с другото вижда едва 50%. За да се излекува трябват пари за операция в чужбина. Инвалидната пенсия, която получава обаче не стига. Необходими са 2 500 лв.

Затова мъжът сега изработва макети на стари български къщички. Две седмици са му необходими, за да измайстори една родопска или тракийска къща. Прави ги с естествени материали. Стигат до височина 25-26 см. В тях Ивайло влага и чувство към детайлите.

Клип в интернет го провокирало да започне да строи къщите. Прави ги в гаража, където преди това са били няколко любими мотора. Заради заболяването обаче се налага да ги продаде.

За да се наберат парите училищата и детските градини в Хасково приели инициативата на Младежкия център за благотворителна кампания. В центъра се продават сувенири изработени от детски ръчички. След като приключи кампанията парите ще бъдат дадени за лечението на Ивайло.



Миналият ден областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов избраха декоративна украса за кабинетите си от Великденския благотворителен базар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама