Хасковските лекари разочаровани от министър Петър Москов /снимки/

14:02, 30 мар 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 30 лекари от Хасково излязоха на протест днес и затвориха кабинетите си в знак на протест от случващото се в здравеопазването. „Имахме много надежди, че ще се случи реформа в здравеопазването, но сме много разочаровани”, каза пред репортери детският лекар Николай Николов. Неговите колеги, които изразиха недоволството си пред Първа поликлиника в областния град го подкрепиха.

Днес точно в 11 часа започна ефективната стачка на хасковските общопрактикуващи лекари. Джипитата заключиха кабинетите си и излязоха пред поликлиниките в знак на протест срещу готвените “имитации на реформи”.

Всички бяха категорични, че утре действията им ще продължат. Днес медиците не приемаха пациенти до 14 часа. Утре протестът им ще продължи с час повече.

Пред педиатричния кабинет в Първа поликлиника бе Анка Димитрова с внучето си, което от два дни имало висока температура. Бабата обясни пред Topnovini.bg, че исканията на лекарите са справедливи. Обясни още, че не е недоволна от това, че чака, защото нещата в здравеопазването не се случват.

Лекарите пък са на мнение, че в Хасково протестът е в „по-мек вариант”, защото са оставили дежурен доктор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама