Затвор за студент убил бъдещ полицай и ранил Мис Хасково /снимки/

14:27, 18 фев 16 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втора съдебна инстанция постанови ефективна присъда срещу Алекс Кутетеров, който според прокуратурата е причинил катастрофа, в която загина 19-годишният Антон Колев и тежко бе ранена Джулия Трендафилова, Мис Хасково 2011 г. Кървавата касапница, която потресе Хасково, стана на 16 юни 2012 г.  

По онова време и двете момчета са абитуриенти от местната Природоматематическа гимназия. В колата заедно с тях се возят и 19-годишната Джулия Трендафилова – Мис Хасково за 2011 г., тогавашна приятелка на Алекс, както и 16-годишната Даниела Вълчева, която отскоро се виждала с Антон, който възнамеряваше да учи в Симеоново за полицай.

Минути преди трагедията, зад волана на джипа „Мазда Трибют“ е Джулия. Алекс я подканва да кара по-бързо. Момичето за кратко вдига 100 км/ч, но уплашено, бързо намалява скоростта и отстъпва волана на приятеля си. Въпреки протестите на пътниците в колата, младият шофьор подкарва с бясна скорост. На кръстовището на булевардите „В. Левски” и „Илинден” джипът излита от пътя, събаря оградата на мост, преобръща се по таван и се забива в крайпътно дърво. Антон и Даниела изхвърчат от задната седалка през станалото на сол стъкло. Антон загива на място, а Даниела и Джулия са откарани в болница.

Разследването установява, че возилото е карано със 118 км в час, при разрешени 50. Освен това концентрацията на алкохол е 1.71 промила.

Председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянково постанови ефективна присъда за Алекс Кутетеров. Той получи ефективно наказание от 3 години и 10 месеца. Освен това е лишен за 5 години да шофира. Недоволен от присъдата, Кутетеров обжалва. Сега апелативните магистрати потвърдиха присъдата. Решението на 3-членният състав е подписано с особено мнение от съдия Васил Гатов.

Наказанието се приема като справедливо от хасковлии, които дни наред обсъждаха темата.

По делото е имало натиск и срещу прокурорът Дарина Славова и срещу съда. В областния град хората говорят, че дори апелативните съдии са имали намерение да четат условна присъда.

По време на процеса, преминал при засилен обществен интерес, Алекс Кутетеров не призна вината си. „Не си спомням кой караше, но не съм аз”, каза младежът. Защитата му пък през цялото време опитваше да докаже, че зад волана по време на катастрофата е била Джулия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама