Плашат полицай с убийство, прокуратурата в Свиленград прекрати разследването

07:32, 25 ное 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административен съд Хасково /ХАС/ освободи чужденец заплашил със саморазправа и убийство дежурния командир на центъра за бежанци в Любимец към МВР. Така според съдебното решение мароканецът, представил се за сириец, няма да бъде принудително настанен към Дирекция „Миграция” на МВР. Задържаният е отправял закани и към семейството на униформения.

По случая е работила и прокуратурата в Свиленград, която пък е прекратила делото за закана за убийство и саморазправа. Пред административен съд се изяснило, че мъжът системно е нарушавал правилника и вътрешният ред в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец към МВР. Заради нравът си бил настанен в индивидуална стая за мерки за сигурност.

Мъжът е преминал нелегално държавната ни граница миналата година и е поискал статут на бежанец. Такъв обаче не му е бил издаден. Според ХАС, чужденецът трябва да бъде разглеждан като лице търсещо закрила, а не като такова в незаконен престой.

В решението си съдия Ива Байнова е записала още, че административните органи от структурите на МВР не са предприели действия за потвърждаване или отхвърляне на предположението от каква националност е мъжът. Чужденецът категорично отказвал да попълни декларация за самоличност.

Определението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама