Емил Георгиев: Трябва да се мисли за хората ежедневно, това е истинската социална политика

06:53, 12 окт 15 / Политика 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Г-н Георгиев,  Вашата поканата  за дискусия в ефира на Дарик радио с лидера на БСП-Хасково г-н Иван Станчев развълнува левия електорат. Каква е Вашата цел?  

Аз съм извоювал правото си да говоря истината. Не защото съм толкова смел, а защото, когато кажа нещо, съм напълно искрен и боравя с доказателства. В конкретния случай нямам за цел  да печеля  битка с г-н Станчев и да го унижа. Искам да проведем дискусия за бъдещето на левицата в община Хасково, още повече, че покрай изборите има много спекулации и е редно хората да знаят истината. В този ред на мисли, и с цел изясняване на бъдещите ангажиментите на партиите от коалиция „БСП лява България“в общината, поканих г-н Станчев като водач на листата на БСП  на дискусия на тема „Стандартите на управление на община Хасково и отговорностите на партиите от коалиция „БСП лява България“. Основно правило в политиката е, че за да си лидер на една партия, дори в регионален мащаб, е необходимо да имаш смелост и да назоваваш нещата с истинските им имена. Надявам се г-н Станчев да участва в дискусията, с което да докаже, че мисли за бъдещето поне на собствената си партия и го чакам  на 19 т.м. в 16 ч. в студиото на Дарик радио.

Може ли да се каже, че в общината има добра социална политика?

За съжаление липсва  каквато и да е социална политика. Открояват се три основни причини - липса на прозрачност в управлението, изключително слаб общински съвет, както и лош инвестиционен климат. Липсата на прозрачност създаде предпоставки за корупция в общинската администрация и отблъскване на инвеститорите. Безработицата е огромна, а  младите хора нямат никаква переспектива и напускат Хасково, в следствие на което  общината зае челно място в страната по застаряващо население. Затова е необходима нова концепция за развитие. Нова концепция с разкриване на висше учебно заведение за млади хора, а не за пенсионери. Нова концепция с грижа за инфраструктурата на целия град, а не предизборно  да се асфалтират  централни градски улици, да се лъска центъра и да се откриват паметници на суетата. Органите на местно самоуправление да полагат постоянни грижи за възрастното население, а не да се сещат за тях само предизборно на Международния ден на възрастните хора, където даги плашат със сянката на ДПС. Нима кмета на общината е забравил, че кмета на община Минерални бани г-н Искендер беше негов избор за зам.кмет на Хасково преди няколко години? И не на последно място, нова концепция за намаляване на местните данъци и такси, в т.ч. намаляване на таксата за детските градини, както и поемане издръжката на детско-юношките формации в общината, а не да се обещават мега спортни проекти, в които няма кой да спортува. С други думи, трябва да се мисли за хората ежедневно. Това е истинска социална политика.

Хасково отново се прочу в национален мащаб с купуването на  ромски гласове. На какво според Вас се дължи този  „феномен“?

Пълният провал на политиката по интегриране на ромите също е резултат на лошата социална политика. Казано по друг начин, за „интеграция“ на ромите в Хасково може да се говори единствено по време на изборите. И в тази предизборна кампания виждаме как се интегрират жителите на „Република“ и „Възраждане“. Леят се хиляди литри бира, раздават се стотици килограми кебапчета и от 20 до 40 лв. на човек, след което отново ще последва четири години пълно безхаберие. Разбира се, печеливши в  тази ситуация са банда ромски барони, които живеят в охолство от избор до избор за сметка на безработните над 90% от живущите в двата квартала. Тази безобразна политика по купуване на гласове трябва да се прекрати. В тази връзка подкрепям изцяло действията на представителите на МВР.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама