24 годишна жена съди застраховател, не може да роди по естествен път

07:55, 26 юли 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишна жена съди застрахователната компания „Лев инс” за 26 000 лв., защото не може да ражда по естествен път. Младата жена е била блъсната от лек автомобил „Рено Клио” през 2011 г. Зад волана на колата е бил бившият директор на зоопарка в Хасково д-р Ясен Стайков. Заради инцидента той е осъден на пробация.

За случая разказахме вчера.

През 2013 г., при рутинен гинекологочен преглед лекарите установяват, че 24-годишната жена, чиято самоличност запазваме в тайна по етични и морални съображения, няма да може да роди по естествен път. Докторите са категорични, че от катастрофата е настъпило стеснение на таза и това пречи тя да ражда по естествен път.

Момичето завежда дело за неимуществени вреди в Окръжен съд Хасково. Пред съда заявява, че е изпаднала в депресия, след като разбрала, че единственият вариант да стане майка, е да роди със секцио. Свидетели по процеса пък обясниха, че при създалата се ситуация момичето не искала да има сериозна връзка с мъж.

Пред съдия Георги Гочев вещото лице потвърди, че травмата наистина е довела нещата до този необратим процес.

От застрахователната компания оспорват предявеният иск.

Оказва се, че жената трябва да съди дружеството, защото д-р Стайков като шофьор, е сключил застраховка в „Лев инс”. Ако магистратите се произнесат в нейна полза, обезщетението ще изплати застрахователя, а след това той ще си търси парите от своя клиент.   

А решението на съдия Гочев по гражданското дело ще стане ясно до месец, както е по закон.

Topnovini.bg ще продължи да следи случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама